Sea Scout Armada 2011: Vaar mee naar de World Jamboree in Zweden

Terug

Sea Scout Armada 2011: Vaar mee naar de World Jamboree in ZwedenNet zoals in 2007 naar de Wereld Jamboree in Engeland - Chelmsford, varen we dit jaar naar de Wereld Jamboree 2011 in Zweden - Linkaby. In 2015 is de WJ in Japan - Yamaguchi, heel wat verder varen... Deze Armada is dus dé kans om mee te varen met een internationaal flottielje met Belgen, Denen, Finnen, Noren, Zweden, Polen enz. en Nederlanders!

Daarbij kunnen we gelukkig gebruik maken van de privé zeiljachten van enkele Scouts. Zij bieden plek aan enthousiaste Scouts die onderweg meevaren en meewerken met alle klussen aan boord. Om naar Zweden te komen worden hieronder enkele mogelijkheden uitgewerkt. De ene mogelijkheid kost wat meer en de ander duurt wat langer. Dat is afhankelijk of je al dan niet op de heen- en terugreis meevaart en of je met een gecharterde boot meevaart.

Wat zijn de kosten?
De kosten bedragen € 250,- tot € 300,- per week (all-in) exclusief reiskosten van en/of naar de opstapplaats. Meevaren met een charterboot zal per week duurder uitvallen.
Let op: de kosten zijn ook afhankelijk of een boot al dan niet volgeboekt kan worden.

Wie zijn welkom aan boord?
Omdat de privéjachten het zeegat uitvaren, is de minimum leeftijd 18 jaar. Daarbij moet er voldoende zeilervaring (MBL 3 of hoger) aan boord zijn. Voor de kortere reizen is de minimum leeftijd 16 jaar.

Welke opties zijn er en wat zijn de kosten daarbij?
Vanuit Nederland
Heen en weer:
- 4-4,5 weken
- Ca. € 250,-/week

Enkele reis:
- 2 weken
- Plus extra kosten: heen of terugreis naar of van Zweden

Vanuit Denemarken
- heen & weer
- 1 week
- Plus extra kosten heen en terugreis naar Denemarken[1]

Wanneer gaan we varen?
Tja dat hangt af welke reis je maakt. We willen graag bij de opening van de Wereld Jamboree aanwezig zijn[2]. Dat is donderdag 28 juli 2011. Vanuit Nederland vertrekken we dus 10 juli. Details over de route staan in de ARMADA Gazette No 1 (zie bijlage). Deze notitie en de Gazette staan ook op de website van Scouting Nederland (www.scouting.nl).

Bij wie kun je aanmelden?
Nederlandse Scouts kunnen zich aanmelden bij Sjoerd Heeringa.

--
[1] Bij de reis vanuit Kopenhagen komen waarschijnlijk extra kosten omdat de boten gecharterd worden.

[2] Het is nog onzeker of we dit keer tijdens de opening ceremonie aanwezig mogen zijn. Anders zijn we als “gewone” betalende bezoeker een dag later welkom.


TweetSea Scout Armada 2011
Bericht geplaatst op: 13 januari 2011