SOL nieuwe bron voor selectie ontvangers nieuwsbrief

Terug

SOL nieuwe bron voor selectie ontvangers nieuwsbriefMet ingang van september 2013 is de bestaande RA4 Adressenlijst komen te vervallen. Vanaf nu zullen de in Scouts Online (SOL) bekende e-mailadressen worden gebruikt om de ontvangers voor de mailings vanuit de RA4 uit te selecteren.

De reden hiervoor is dat de RA4 Adressenlijst steeds vaker niet meer actueel blijken te zijn, doordat gegevenswijzigingen niet altijd werden doorgegeven. Nu SOL steeds vaker wordt gebruikt, zijn de gegevens in dit systeem vaak actueler.

Personen met in SOL een geldig ingevoerd e-mailadres en minimaal één van de volgende rollen worden automatisch toegevoegd aan het adressenbestand van de nieuwsbrief:
- stafleden bij een waterspeltak;
- leden van het verenigingsbestuur van groepen met waterspeltakken;
- leden van het bestuur, de NTC en de activiteitenteams van de RA4;
- personen die reeds waren opgenomen op de oude RA4 Adressenlijst.

Val je niet in één van deze categorieën, maar wil je de nieuwsbrief toch ontvangen? Schrijf je dan in met het formulier op de pagina nieuwsbrief.

Val je in één van de hierboven genoemde categorieën of ben je inmiddels gestopt met je functie en wil je de nieuwsbrief niet (meer) ontvangen? Dan is het mogelijk om je af te melden. Dit kan door onderaan de ontvangen nieuwsbrief te kiezen voor 'Uitschrijven / Gegevens wijzigen'.

Deze wijziging betekent ook dat de RA4 Adressenlijst niet meer te downloaden is via de pagina 'Inloggen' op de RA4 site. Tegenwoordig zijn de contactgegevens van alle groepen terug te vinden in SOL (Overzichten/Links -> Zoeken -> Groepen) of via de eigen website van de betreffende scoutinggroep.

Eerder verzonden nieuwsbrieven zijn ook terug te vinden op de pagina nieuwsbrief.

TweetBericht geplaatst op: 16 september 2013