Bezwaar tegen betonde vaargeul over de Kagerplassen

Terug

Bezwaar tegen betonde vaargeul over de KagerplassenWij hebben het al eerder gemeld: de provincie Zuid-Holland is van plan een betonde vaargeul over de Kagerplassen aan te leggen.

(Zie ook dit bericht: http://www.ra4.nl/content/actueel/nieuws.php?I=45).

Naar onze mening is dit grote onzin, gezien het aantal beroepsschippers dat van de Kaag gebruik maakt erg gering is. Ook zijn dit wel de mensen die de Kaag goed kennen. De gewijzigde voorrangsregels die zo’n vaargeul met zich mee brengt zullen daarnaast in ons nadeel werken. Zo loopt de geul voor een groot gedeelte door het wedstrijdveld van de Kaagcup komen te liggen, wat de nodige risico’s met zich mee brengt.

Dit is dan ook de reden dat we vanuit het bestuur een bezwaarbrief hebben gestuurd. Om dit bezwaar kracht bij te zetten hopen wij dat jullie hetzelfde willen doen. In de bijlage vinden jullie een brief welke jullie op het eigen briefpapier kunnen printen en versturen.

Gelukkig staan wij hierin niet alleen. Het balletje is gaan rollen vanuit KWV de Kaag (Kaagsociëiteit) en inmiddels hebben ook de overige watersportverenigingen, bootverhuurders en exploitanten van rondvaartboten protest aangetekend. Zie ook de berichten die hierover in het Leidsch Dagblad hebben gestaan:

-http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/duinenbollen/article358274.ece (Vanuit KWV de Kaag)

-http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/duinenbollen/article385561.ece (Vanuit de Waterskivereniging)

Wij hopen dat we dit plan gezamenlijk tegen kunnen houden.

Met vriendelijke groet,

Het RA4-bestuurTweetBezwaar vaargeul Kagerplassen
Bericht geplaatst op: 14 maart 2006