Cursus motordrijver

In het voorjaar van 2020 organiseert Scouting Nederland de cursus motordrijver, speciaal voor de admiraliteiten 1, 4 en 5. Deze cursus is bedoeld voor vrijwilligers van waterscoutinggroepen met een wachtschip of sleper en leidt op tot kwalificatie Motordrijver.

De vernieuwde cursus Motordrijver behandelt op pragmatische wijze de technische installaties aan boord van wachtschepen en slepers. Daarnaast wordt aandacht besteed aan specifieke (veiligheids)zaken die het varen met jeugdleden met zich mee brengt. Na afronding van het theorie- en praktijkexamen, ben je in staat om de technische installaties aan boord van jullie eigen wachtschip of sleper te bedienen, het dagelijks onderhoud uit te voeren, Eerste Hulp Bij Technische Problemen te verlenen kan kleine reparaties uit te voeren.

Voor deze cursus kunnen maximaal vier leden van één scoutingvereniging zich inschrijven. De cursus bestaat uit zeven lesavonden en 1 avond theorie-examen. Deze theorie-examendatum wordt tijdens de eerste les in overleg vastgesteld. De lesavonden zijn op vrijdagavond van 19:30 tot 21:45. (Vrijdagavond 10 april is er geen cursus i.v.m. het paasweekend.)

Na het behalen van het theorie-examen wordt een afspraak gemaakt voor de planning van het praktijkexamen dat op het eigen wachtschip of eigen sleper wordt afgenomen.

De eerste cursusavond, op een locatie bij één van de deelnemende groepen, is op vrijdagavond 6 maart 2020. Na jouw inschrijving ontvang je een e-mail met nadere informatie over de opvolgende (wekelijkse) lesavonden en examens.

Wil je je inschrijven, of wil je eerst meer informatie over deze cursus? Klik dan hier.