CWO Watersport Paspoort wordt CWO Watersport Diploma

CWO Watersport Paspoort wordt CWO Watersport Diploma

Afgelopen jaren hebben wij met een digitaal systeem gewerkt om nautische vorderingen bij te houden en diploma’s uit te schrijven. Dit systeem was het Watersportpaspoort. Dit werd aangeboden door de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). Het CWO heeft Watersportpaspoort vervangen en heet tegenwoordig Watersportdiploma.

Wat verandert er?

In eerste instantie verander er niet veel. In plaats van in te loggen in www.watersportpaspoort.nl, log je nu in www.watersportdiploma.nl. Voor cursisten verandert er vrij weinig. De lay-out ziet er iets anders uit, maar je kan nog steeds jouw diploma’s inzien en zien hoe het staat met jouw vorderingen.

Wij blijven digitaal diploma’s uitschrijven. Alleen doen wij dit nu via een ander systeem. Al jouw behaalde diploma’s en vorderingen zijn keurig meegenomen van het ene systeem naar het andere.

Mocht dit niet zo zijn, laat het ons dan even weten. Dan nemen wij contact op met het CWO.

Voor de instructeurs

Voor de instructeurs veranderd wel het een en ander. Je kan jouw cursisten nog wel per competentie beoordelen en ook aangeven hoe zij ervoor staan. Het is alleen wel van belang dat jouw cursist bij jouw ‘in de les zit.’

Ben jij leiding? En wil jij jouw jeugdleden zeilles geven? En hun vorderingen bijhouden? Neem dan even contact op met ons. Wij zorgen er dan voor dat je toegang krijgt en jouw jeugdleden kan inzien.

Als jullie anderen diploma’s uitgeven dan KB III (bijvoorbeeld KB I of KB II), dan kan dat ook via het Watersportdiploma. Via SOL kan je jouw jeugdleden aanmelden. Wij zorgen er dan voor dat ze een inlog krijgen en jullie hen kunnen beoordelen.

Activatielink

Als het goed is hebben jullie een activatielink ontvangen om een account aan te maken in het Watersportdiploma. Je moet dan een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken. Daarna heb je toegang tot je gegevens.

Instructies

Via deze link vind je de handleidingen voor het Watersportdiploma. Heb je vragen of wil je op een gegeven moment instructies en uitleg ontvangen, stuur dan een mail naar examencommissie@ra4.nl.