Technische zaken

Heb je een vraag over het onderhouden van jullie vloot? Vraag je je af of jullie boten nog wel veilig zijn? Wil je weten wat het beste verfsysteem is voor de vletten, of waar je het beste het houtwerk kunt kopen? Heeft een boot of motor ineens extra of speciaal onderhoud nodig? Wil je dat er eens met jullie meegedacht wordt of jullie manier van bootonderhoud, wat jullie al jaren op dezelfde manier doen, niet beter kan?

Waarschijnlijk zijn jullie niet de eerste groep waar dit soort vraagstukken spelen. De leden van de Nautisch Technische Commissie (NTC) hebben door de jaren heen veel expertise opgebouwd op dit gebied en helpen jou graag. Zo kunnen ze jou adviseren, of in contact brengen met groepen die al een slimmigheid hebben ontdekt of de gouden tip voor jullie hebben.

Wist je bijvoorbeeld dat de NTC beschikt over een staaldiktemeter. Hiermee kun je meten of het staal van jullie vletten nog dik genoeg is. Deze is te gebruiken door de groepen binnen de admiraliteit.

Heb je een specifieke vraag? Of wil je de diktemeter reserveren? Neem dan per mail contact op met de Technische Commissie. Of kijk eens bij de verslagen van de afgelopen technische avonden.

In november is de Technische Commissie ook aanwezig op de NTC Informarkt, waarbij zeker ook technische onderwerpen aan bod komen en technische vragen kunnen worden gesteld.


Laatste nieuws: