CWO Instructeurstraject

Binnen de admiraliteit is het mogelijk om je instructeurspapieren van CWO Roeien (RI), Kielboot Zeilen (ZI) en Buitenboordmotor (BI) te behalen. Op dit moment bieden we dit helaas nog niet aan voor CWO Motorboot.

Het CWO kent verschillende instructeursniveaus. De admiraliteit biedt een traject aan om de niveaus I-2 en I-3 te behalen. Wanneer je deze papieren hebt behaald, dan mag je:

  • I-2
    • Lesgeven aan CWO I & II kandidaten onder begeleiding van een I-3-er
  • I-3
    • Lesgeven aan CWO I, II & III kandidaten
    • Toetsen van CWO I & II kandidaten van de eigen groep en uitgeven van CWO I & II diploma’s
    • Coachen van een I-2-instreurteur.

Het doel van het instructeurstraject is om de deelnemers op te leiden tot instructeur. Je krijgt tips en tricks over manieren van lesgeven en uitleg over lesvoorbereiding. Op deze manier leer je hoe je instructie kunt geven, met als doel dat jij je leden goed kan kunt opleiden.

In onderstaande tabel zijn de instapeisen voor de verschillende instructeurspapieren weergegeven:

Instructeursniveau Diploma benodigd
ZI2 CWO KB III
ZI3 CWO KB IV
RI2 CWO Roeien III
RI3 CWO Roeien III en ZI3
BI2 CWO Buitenboordmotor 3
BI3 CWO Buitenboordmotor 3 en ZI3

Hiervoor geldt dat als je bijvoorbeeld al ZI2 bent en je bent in het bezit van CWO Roeien III ,je je RI2 diploma ook behaald hebt. Gelijkwaardige instructeursniveaus zijn uitwisselbaar indien je aan de instapeisen voldoet.

De instructeurstraining voor zeilen wordt gegeven tijdens het CWO Kielboot III instructieweekend, welke plaatsvind in september. De kosten voor het traject zijn 50,- (eenmalig te voldoen per discipline).

De instructeurstraining voor Roeien en Buitenboordmotor vind plaats op aanvraag.

CWO Diploma’s uitgeven

Groepen die over een CWO instructeur beschikken mogen CWO I & CWO II diploma’s uitgeven. Deze kunnen besteld worden bij de NTC. Voorwaarde hier bij is dat je als groep werkt met een duidelijk toetsbaar systeem, wat door de NTC gecontroleerd kan worden. Op deze manier kan de NTC kijken of de groepen aan de CWO eisen voldoen en ervoor zorgen dat het niveau binnen de admiraliteit gelijk blijft.

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de CWO Zeiltraining commissie.


Laatste nieuws: