Examens

RA4 neemt examens van de CWO’s Roeien (RBIII), Zeilen (KBIII), Motorvlet (MVIII) af. Al deze examens bestaan uit een theorie- en een praktijk gedeelte. De lagere niveaus mogen op groepsniveau worden, mits de groep beschikt over een ZI2-instructeur.

Theorie-examens

De theorie-examens worden twee keer per jaar afgenomen, beide in de maand maart. In april vindt vervolgens het herexamen plaats, dit examen is bedoeld voor de kandidaten die minimaal twee onderdelen gehaald hebben in de eerste ronde.

Het is belangrijk dat de kandidaten, naast een pen, ook het onderstaande examenformulier invullen en meenemen naar het examen:

Op deze pagina staan enkele handige hulpmiddelen bij het voorbereiden van het theorie-examen.

Praktijkexamens

Twee keer per jaar wordt er een afvaardag georganiseerd, de eerste in juni en de tweede in september. Het is daarnaast ook mogelijk om buiten deze dagen om af te zeilen, maar de voorkeur gaat uit naar de afvaardag. Deze dag zijn alle examinatoren aanwezig.

Mocht je echt niet kunnen op één van deze afvaardagen, dan kun je ook een examen op een andere datum/locatie aanvragen.

Inschrijven is alleen mogelijk voor kandidaten met een geldig theorie-examen. Kandidaten die in het bezit zijn van een Klein Vaarbewijs hebben vrijstelling voor de theorie van het motorbootexamen.

Inschrijven

Kijk in de agenda om te zien wanneer de examens zijn gepland. De inschrijfprocedure vind je op de pagina ‘Inschrijven‘. Inschrijven kan tot twee weken van te voren. Maar het is verstandiger om dit op tijd te doen, de examendagen kennen een maximaal deelnemersaantal.

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met de examen commissie.


Laatste nieuws: