Zeiltrainingen

De NTC biedt verschillende zeiltrainingen aan voor zowel jeugd- als stafleden:

CWO Kielboot III instructieweekend

Als je instructie op CWO Zeilen KBIII niveau wilt krijgen, dan is het instructieweekend het moment om jouw vaardigheden bij te spijkeren! Instructeurs van de NTC zullen jouw training geven op de punten waar jij nog kunt verbeteren.

Het weekend wordt gehouden op een zaterdag en zondag voor de zomervakantie. Kijk in de agenda om te zien of er al een komende editie is gepland.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de CWO Zeiltraining commissie.

CWO Kielboot IV-training

Wil je als staflid beter leren zeilen en/of zeilinstructie gaan geven aan jullie leden? Dan is het CWO Kielboot IV-traject echt wat voor jou!

Bij het behalen van CWO Kielboot III heb je vooral moeten laten zien dat je op een nette en veilige manier kunt zeilen en dat je de boot onder controle hebt. Met dit diploma kun je zelfstandig een dagtocht varen. Bij CWO Kielboot IV ga je nog een stapje verder: je leert echt begrijpen hoe de kielboot op jouw acties reageert. Je moet de zeilstof helemaal beheersen. Aan het eind van het traject kun je dan nog beter zeilen dan je al dacht en in veel kleinere ruimtes. Op deze manier wordt het zeilen nog uitdagender!

Het CWO Kielboot IV trainingstraject vindt plaats in het voorjaar en bestaat uit één kennismakingsavond en zes trainingsdagen, waarvan de laatste dag het examen is. Alle groepen uit onze admiraliteit kunnen aan deze training deelnemen, je leert dus ook stafleden van andere groepen kennen. Behalve dat je beter leert zeilen is het dus ook nog is heel gezellig.

Samen met je medecursisten zorgen jullie tijdens voor voldoende vletten. Er wordt met maximaal twee kandidaten per vlet gezeild. De kosten van dit traject bedragen EUR 50,- per deelnemer.

De voordelen van het behalen van je CWO Kielboot IV diploma zijn dus:

  • Je leert nog uitdagende zeilen;
  • Dit gebeurt op een gezellige manie, waarbij je nieuwe mensen leert kennen. Hierdoor vergroot je je netwerk binnen Scoutin;
  • Je kunt je leden nog beter leren zeilen (CWO KB I, II en III) doordat je zelf boven de stof staat, hierdoor gaat het lesgeven je makkelijker af. Bij de groepen die eerder aan dit traject hebben meegedaan, is het slagingspercentage bij de CWO-examens zichtbaar omhoog gegaan;
  • Doordat je leden beter leren zeilen kun je meer uitdagende spelen op het water gaan doen;

Kijk in de agenda om te zien of er al een komende editie is gepland.

Meer informatie

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de CWO Zeiltraining commissie.

Inschrijven

Voor alle trainingen kun je je inschrijven via Scouts Online. Zie de pagina ‘Inschrijven‘ voor meer informatie.


Laatste nieuws: