Nieuwe regels m.b.t. ankeren en overnachten op de Kaag

Zoals al eerder vermeld in onze nieuwsbrief, heeft de gemeente Teylingen in het najaar van 2018 de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangepast. Hier werd het verboden om te ankeren/overnachten op het deel van de Kagerplassen dat onder Teylingen valt (alles behalve de Kever). Afgelopen week heeft het college van B&W deze regels versoepeld, met een zogenaamde ‘beleidsregel’. Kort samengevat, zijn dit de nieuwe regels m.b.t. ankeren en overnachten op de Kaag:

  • Het is altijd en overal op de Kagerplassen toegestaan om te ankeren tussen 09.00 en 22.00 uur.
  • Op ’t Joppe mag je daarnaast ook in het weekend (vrijdag t/m maandagochtend) tussen 22.00 en 09.00 uur ankeren.
  • Op de rest van de plassen mag je maximaal 7 dagen achter elkaar ook tussen 22.00 en 09.00 uur ankeren. Daarna moet de boot minstens 4 nachten wegblijven van de Kagerplassen.
  • Aanleggen bij Park Groot Leerust in Warmond mag dagelijks tussen 09:00 en 22:00 uur.

Daarnaast geldt voor de passantenplekken op Koudenhoorn, Zwanburgerpolder en de Tengnagel:

  • Aanleggen mag voor vaartuigen die maximaal 15 meter zijn.
  • Aanleggen mag voor maximaal drie dagen, daarna mag er 4 nachten niet overnacht worden op de Kagerplassen

Uiteraard gelden deze regels niet voor het overnachten aan Boterhuiseiland. Ook is er een uitzondering tijdens evenementen, zoals de Kaagcup.

De volledige beleidsregel kun je hier inzien:

Het bestuur van RA4 heeft deelgenomen aan de werkgroep van de gemeente die de versoepelde regels heeft opgesteld. Hierbij was de insteek dat Scoutinggroepen, van binnen en buiten de regio, geen last moesten ondervinden bij hun opkomsten en kampen. Wanneer je vragen hebt over dit onderwerp, of toch tegen problemen aanloopt, neem dan even contact op met Martijn.