Bootsenweekend 2007 erg geslaagd

Terug

Bootsenweekend 2007 erg geslaagdGisteren en vandaag heeft er weer een geslaagde editie van het Bootsenweekend plaatsgevonden. Deze keer een recordaantal van 56 deelnemers, van 12 verschillende groepen! Ook dit jaar werd er geslapen aan boord van Ms. Norvicus, waarop het deze keer wel erg vol was.

Het thema voor dit jaar was "Bootsje Aap"... oftewel het onderzoeken van het echtheidsgehalte van enkele bekende en minder bekende broodje aap verhalen. Dit kon men doen door de tocht naar de slaaplocatie op de westeinder uit te zeilen en onderweg de opdrachten op de verschillende posten uit te voeren. Ondanks de momenten van slecht weer is dit erg goed gelukt... het winnende groepje had vier van de vijf verhalen goed.

Nadat de nodige wraps van het diner naar binnen waren, kon begonnen worden aan het volgende programma-onderdeel: "Al draagt een aap een lichtgevende ring, het is en blijft een lelijk ding.". Oftewel het smokkelen van lichtgevende staafjes, tussen de kleine eilandjes langs de Westeinder door. Om vervolgens te eindigen bij het kampvuur op het dek van de Norvicus.

Voordat de bedden opgezocht kon men nog even laten zien hoe geloofwaardig ze zelf wel niet waren: onder het genot van een hapje en een drankje konden de bootsen elkaar uitdagen om bepaalde Wedden dat?-opdrachten uit te voeren. Zoals: Wie krijgt de meeste bierviltjes in zijn mond? Wie is het sterkst met armworstelen? Enzovoorts.

Zondagochtend ging de wekker al weer vroeg, zodat er op zeil-vaardigheden gestreden kon worden. Geheel in traditie wordt het Bootsenweekend afgesloten met een zeilwedstrijd. Op de Westeinder stond een mooi windje voor echte Bootsen, dus hard ging het zeker!

Hiermee was het weekend dan ook echt ten einde! Nog even een snelle lunch en de tassen konden weer worden ingepakt, boten volgeladen en sleepjes geformeerd.

Inmiddels zijn de eerste foto's geplaatst in het fotoboek!TweetBericht geplaatst op: 17 juni 2007