Scouting en de Drank- en Horecawet 2006-2007

Terug

Scouting en de Drank- en Horecawet 2006-2007Steeds meer Scoutinggroepen krijgen te maken met controles vanuit de gemeente. Die kunnen betrekking hebben op: het schenken van alcohol (Drank- en Horecawet), de Warenwet (denk aan de frituurpan) en sociale hygi├źne (hoe heb je alles georganiseerd). Het Steunpunt Scouting Zuid-Holland werkt samen met de Sportservice Zuid-Holland om alle Scoutinggroepen te informeren over deze wet. Ook wordt er vanuit Scouting Nederland meegewerkt.

In het voorjaar van 2007 worden bijeenkomst georganiseerd, waardoor je als Scoutinggroep aan de wettelijke verplichtingen kunt gaan voldoen. Als bij controles blijkt dat je in overtreding bent, kunnen er sancties worden opgelegd.

In de Scouting Regio Hollands Midden wordt deze bijeenkomst op de volgende datum georganiseerd: Donderdagavond 1 maart 2007. Wil je aan deze bijeenkomst deelnemen, deelname is GRATIS, download dan onderstaande folder, vul het formulier op de laatste bladzijde in en stuur het formulier naar het Steunpunt Scouting Zuid-Holland (Waldeck Pyrmontkade 904, 2518 JV Den Haag). De lokatie is nog niet zeker, maar zodra deze zeker is wordt deze via deze website en nieuwsbrief van de regio bekend gemaakt.


TweetScouting en de drank- en horecawet
Bericht geplaatst op: 17 januari 2007